سرمایهگذاری ۳ هزار میلیارد تومانی اوقاف در همدان
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 08 مهر 1403 11:16
- نوشته شده توسط فرشته اکبری
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از سرمایهگذاری ۳ هزار میلیارد تومانی اوقاف در همدان خبر داد.
به گزارش "همدان نیوز"، حجتالاسلام رضا حاجیزینالعابدینی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته وقف در سالن جلسات این مجموعه اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی ما اثبات مالکیت و اخذ سند وقفی است که از هفته وقف سال گذشته تا امسال در حوزه اسناد مالکیت اولیه ۱۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از اراضی یعنی ۳۲۸ فقره پرونده دارای سند مالکیت شدند.
وی با بیان اینکه یکهزار و ۵۱۸ هکتار از اراضی اوقافی دارای سند دفترچهای، دارای اسناد مالکیت شدند گفت: تمرکززدایی از موضوعات مورد توجه بوده و در این راستا توانستیم اجازه بگیریم پروندهها در استان بررسی شود تا نیاز به ارجاع به تهران نباشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه ۷۵۱ فقره از پروندهها طی امسال در راستای صدور مجوز تعیین تکلیف شدند افزود: ۱۱ ملک از املاک موقوفه تبدیل به احسن شده است، البته تنها در مواقع خاص میتوان سندی را فروخت و تبدیل به احسن کرد.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغهها پرداخت حق و حقوق موقوفه بود که شروع به تقسیط حقوق موقوفات کردیم عنوان کرد: در این راستا حق ۳۲۳ مورد از موقوفات تقسط شد که ۱۳ میلیارد تومان میشد؛ ۳۳ جلسه کمیسیون املاک در این موارد برگزار و با سازمانها موضوعات بررسی شد.
زینالعابدینی با بیان اینکه طی جلسه امروز با هماهنگی بنیاد مسکن تصمیم گرفتیم اراضی مردم در طرح روستای هادی دارای سند شوند افزود: برخی بقاع متبرکه در محدوده اراضی منابع طبیعی قرار گرفته که مشکلات این حوزه نیز در حال رفع است.
وی از ۱۶ پروژه سرمایهگذاری در اوقاف استان خبر داد و گفت: برخی از این موقوفات با بخش خصوصی و برخی از محل عواید موقوفات اجرایی میشوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان خاطرنشان کرد: بازار مبل و منبت یک و ۲، بازار هایپرمارکت و پمپ بنزین ملایر با هزینه ۳۰ میلیارد تومان از محل عواید موقوفات ساخته میشوند.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ واحد مسکونی مشارکتی بین اوقاف و بنیاد تعاون ارتش در ملایر ساخته میشود گفت: در این خصوص منتظر نظر کارشناسی هستیم تا کار نهایی شود و معمولا قراردادها هم ۲۴ ماهه هستند.
زینالعابدینی به سرمایهگذاری بخش خصوصی در مجموعه گردشگری باغ عمارت اعتمادیه با ۳۰ میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: کار اجرای پروژه میدان نبوت پیگیری میشود و اگر نظر کارشناسی ارسال شود، یک مرکز موقوفه بزرگ ساخته خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حوزه انرژی خورشیدی ورود کردیم که ۳۰ کیلووات در تویسرکان اجرا شده گفت: در حسینیه باغ بهشت انرژی خورشیدی ۱۵ کیلوواتی داریم و ۴۰ کیلووات را هم در ملایر خواهیم داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه واحدهای مسکونی نیز در حوزه موقوفات ساخته میشود بیان کرد: جمع سرمایهگذاریها در استان ۳ هزار میلیارد تومان است.وی با اشاره به تعمیر و مرمت رقبات استان افزود: امسال آسفالت باغ بهشت را انجام دادیم که قریب به ۱۲ میلیارد تومان برای آن هزینه شد.
زینالعابدینی با بیان اینکه در حوزه اجرای نیات واقفین خیراندیش کمک هزینه دارو و درمان، کمک به فقرا، ایتام و... را داشتیم که در سرفصلهای نیت خیریه ۱۴ میلیارد تومان هزینه شده است گفت: در خصوص نیات اجتماعی ۱۵ میلیارد تومان، نیات مذهبی ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و نیات مساجد ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان هزینه کردیم.
وی به اجرای طرح قرار دوازدهم به نیت امام زمان(عج) در روز دوازدهم هر ماه اشاره کرد و افزود: در این زمینه امسال ۲ هزار و ۸۰۰ بسته مواد غذایی بین نیازمندان استان توزیع شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان از ثبت هفت وقف جدید در استان طی امسال خبر داد و افزود: وضعیت وقفیات نسبتا خوب است و امسال افزایشی بوده اما میطلبد تعداد آن باز هم افزایش یابد؛ البته چند مورد وقف هم در آستانه ثبت داریم.وی با اشاره به اجرای طرح شمیم با هدف افزایش آموزش و اشتغالزایی خاطرنشان کرد: در این راستا فضاهای بدون استفاده در بقاع متبرکه در حوزه اشتغالزایی مورد استفاده قرار گرفتند.
زینالعابدینی با بیان اینکه با همکاری دادگستری در امامزادگان استان کمیته مصلحین اجرایی شد گفت: سال گذشته با فعالیت این کمیته ۱۳۷ مورد از طلاق جلوگیری شد.وی با بیان اینکه امسال در حوزه قرآنی مسابقات قرآنی در مرحله استانی و شهرستانی برگزار شد عنوان کرد: طی یک سال گذشته در راستای نیات واقفین خیراندیش یکهزار و ۵۴۳ نفر خدمت گرفتند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه نمیتوانیم واقفین را ملزم به وقف خاصی کنیم اما طبق نیازها و اولویتها پیشنهادهایی توسط کارشناسان برای انجام وقف داده میشود اضافه کرد: در حال حاضر ۱۲۸ واحد در اختیار زوجین جوان گذاشته شده و این آمادگی وجود دارد تا زمینهایی هم اهدا و واحدهای بیشتری در این زمینه ساخته شود.
وی با اشاره به موضوعات شهرداری و اداره اوقاف در حوزه باغ بهشت عنوان کرد: جلساتی با شهرداری داشتیم و گفتیم که یک روزی ظرفیت باغ بهشت به اتمام میرسد و در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت آن پر شده است و نیاز است زمین تامین شود.
زینالعابدینی با بیان اینکه در حوزه جبران زمین برای آرامستان موضوع دفن مجدد در کشور مطرح است و شهرهایی که خاکشان نگهدارنده نیست بعد از ۳۰ سال دفن مجدد دارند اما آب و خاک همدان نگهدارنده است ادامه داد: برای اینکه به دفن مجدد نرسیم حداقل تا ۱۵ سال در باغ بهشت ظرفیت داریم و از الان شهرداری باید به دنبال زمین جدید باشد.وی در خصوص مشکل نشست بخشی از باغ بهشت در پاسخ به خبرنگاران گفت: قسمتی از باغ بهشت به علت بارندگی نشست کرده بود اما آنها را اصلاح کردیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به اینکه خوشبختانه آرامستان همدان به خوبی مدیریت میشود و چندین سال است در کشور برتر شناخته شدهایم و این نتیجه زحمات همکاران است در ادامه نسبت به مشکل شاهزاده حسین(ع) و موضوع که که خبرنگاران در مورد فروش ملک موقوفه بانک ملی متعلق به این بقعه متبرکه داشتند عنوان کرد: برای حل مشکل شاهزاده حسین(ع) جلسات متعددی داشتیم و تنها یکی از راهکارها فروش ملک موقوفه بود که با فروختن آن زمینهای اطراف خریداری و فضای بقعه بزرگتر شود.
وی با اشاره به اینکه ساختمان بانک ملی متعلق به بانک ملی بوده و زمین آن، ملک موقوفی و متعلق به شاهزاده حسین است گفت: موضوعات دیگری در مورد ملک موقوفه این بقعه مطرح بود، از جمله اجاره به بانک شود و از اجاره بها به تعمیر، مرمت و مسائلی از این قبیل بپردازیم و موضوع دوم خلع ید بود که بنا از بین برود و زمین به بقعه متبرکه برگردد و یا معوض شود.
زینالعابدینی با بیان اینکه با نظر دادگاه نمیتوانستیم بانک ملی خلع ید کنیم و حکم داده شد که اجاره بگیریم افزود: جلسات مختلفی داشتیم و یکی از پیشنهادها بود زمین را بانک خریداری و هزینه آن را بدهند که ما هم گفتیم بررسی میکنیم اگر مبلغ قابل توجه باشد، میتوان اطراف را خریداری و فضای بقعه را بزرگتر کرد، محوطه هم خالی میشود و نهایت بانک ملی وسط میافتد و بالاخره فکری به حال آن میشود و به شاهزاده حسین(ع) برمیگردد.
وی با بیان اینکه پیشنهاد هم دادیم راهرویی به طول هشت متر از بانک ملی به میدان امام(ره) باز شود اما مسئولان بانک گفتند چهار متر باشد افزود: بعد هم این فکر شد که اگر بتوانیم چند متری از بانک باز کنیم بقیه هم به نتیجه میرسد و در ادامه مشکل حل میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدانبیان کرد: باید برای بانک ملی و شاهزاده حسین(ع) کار ویژهای انجام شود که ما هم امیدواریم این مسئله حل شود.
وی در خصوص اهمیت وقف مشارکتی و وقف پول گفت: در وقف مشارکتی قبلا هر فردی در توان و وسع خود مثلا با اعضای خانواده و فامیل پولی را جمع میکرد و وقفی را انجام میدادند و یا ارثی وقف میشد.
زینالعابدینی تصریح کرد: در خصوص وقف پول هم خیلیها زیر بار نمیرفتند تا اینکه از دفتر مقام معظم رهبری استفتائی داده شد که وقف به چیزی از مالکیت برمیگردد و چون پول ارزش مالی دارد، وقف پول هم اشکال ندارد.
وی از مشکلات زمینهای وقفی لالجین و کبودراهنگ سخن گفت و افزود: اخیرا گفته شده علت عدم پیشرفت این شهرها موقوفه بودن زمینهاست در حالی که اینطور نیست و ملایر هم وقفی بوده اما چرا پیشرفت داشته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان با بیان اینکه در این شهرها هر سرمایهگذاری بیاورید ما مشکل را حل میکنیم و هر کجای استان نیاز به زمین باشد گفتیم که برای سرمایهگذاری واگذار میکنیم افزود: در سفر ریاست جمهوری به استان نیز جلسهای تشکیل شد تا مشکلات زمینهای موقوفه این شهرها حل شود.
وی یادآور شد: موضوعی مطرح بود که موقوفه را واگذار کنیم و سهمی را بگیریم که در کبودراهنگ کنار نیروگاه زمین معرفی کردند اما لم یزرع بود و با آن موافقت نشد.
زینالعابدینی با بیان اینکه ما اعلام کردیم هر کجا زمین دارند حاضریم تحویل بگیریم که در رشت معرفی شد و زمانی که داشت کار پیش میرفت سازمان بازرسی ورود کرد گفت: آنها گفتند خروج اموال دولت نیازمند قانون است و مجلس باید قانون وضع کند.
وی با بیان اینکه در سفر ریاست جمهوری جلسهای تشکیل و آنجا مطرح شد و گفتیم در قالب آن ارزش افزوده باشد و تهاتر کنیم ادامه داد: وزیر راه و شهرسازی گفت این را هم نمیتوانند و در جلسهای هم که قرار شد کار تعیین تکلیف شود، وزیر نیامد در حالی که معوض املاک موقوفه در اختیار ما قرار دهند، حاضریم زمین موقوفه را بدهیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در خصوص موقوفه بودن غار علیصدر نیز بیان کرد: روستای علیصدر موقوفه خاص غیرمتصرفه است و به همین خاطر تاکنون در این زمینه ورود نکردیم.وی یادآور شد: کل درآمد موقوفات سال گذشته ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.