Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی گزارش "کودکان بی‌کشور" لفظ جدیدی در بحران‌های بین‌المللی

بحران هویت در آینده‌ای نزدیک؛
"کودکان بی‌کشور" لفظ جدیدی در بحران‌های بین‌المللی

طبق آمار، در هر 10 دقیقه یک کودک فاقد کشور متولد می‌شود.

به گزارش "همدان نیوز"، "کودکان بی کشور" لفظ جدیدی که می توان آن را به بحران های بین المللی اضافه کرد و آن را حاصل  جنگ های منطقه غرب آسیا دانست.

بحران هویت:

آژانس مهاجرت سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: افزایش ناامنی و بروز چالش‌های متعدد در گوشه و کنار جهان به ویژه سوریه، موجب آوارگی میلیون‌ها نفر شده است و آمارها نشان می‌دهد در هر 10 دقیقه یک کودک فاقد کشور متولد می‌شود.

 بدون سرزمین بودن نسل جدید کودکان پناهجو مشکلات متعددی را با خود به همراه می‌آورد. این کودکان از خدمات سلامت و بهداشت، آموزش، فرصت‌های شغلی در آینده و ... محروم خواهند بود. این موضوع در سالهای نه چندان دور به یک بحران جدید تبدیل می‌شود و می‌توان آن را بحران هویتی نامید.

در ادامه این گزارش آمده است: کودکان در سوریه از شانس کمتری برای استفاده از حقوق شهروندی در سالهای بعد برخوردار هستند. آنهایی که مجبور به مهاجرت می‌شوند فقط از طریق پدرانشان ملیت سوری را یدک می‌کشند؛ اما 25 درصد از جمعیت 4 میلیون نفری پناهجویان سوریه پدران خود را در درگیری‌های داخلی این کشور از دست داده‌اند. این کودکان که پدرانشان کشته شده‌اند، حلقه ارتباطی خود با سوریه را از دست می‌دهند. زنانی که از سوریه آواره شده‌اند، به امید بازگشت دوباره به کشورشان صاحب فرزندان جدیدی می‌شوند؛ اما این کودکان تازه متولد شده فاقد شناسنامه هستند. 20 کشور اروپایی میزبان بیشترین تعداد پناهجویان فاقد سرزمین هستند. دست‌کم 70 هزار کودک سوری سالانه بدون سرزمین متولد می‌شود.

کودکان کار:

علاوه بر نا امنی موجود در کشورهای بحران زده منطقه مسئله آینده مبهم برای کودکان نیز تبدیل به معضل مهمی شده است در همین رابطه صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) و صندوق نجات کودکان اعلام کردند با تشدید درگیری ها در سوریه، تعداد کودکان کار افزایش یافته است.

این دو سازمان کمک رسان با هشدار در این خصوص اعلام کردند کودکان پناهنده سوری در بیش از نیمی از خانه های اردن نان آور خانواده هستند. کودکان 5 ساله به عنوان سرباز در ارتش استخدام می شوند و گاهی مورد سوءاستفاده جنسی قرار می گیرند.

تشدید درگیری ها در این کشور تاکنون هزاران کودک را مجبور به کار کرده است. بسیاری از آنها 6 یا 7 روز هفته را کار میکنند. درآمد روزانه آنها 4 تا 7 دلار است. جنگ سوریه تاکنون بیش از 220 هزار کشته و تعداد زیادی آواره بر جای گذاشته است.

البته در اینجا به عنوان مثال سوریه را آوردیم در حالی که در افغانستان، عراق، یمن نیز وضعیت مشابه وجود دارد.

تروریست شدن از کودکی:

عناصر گروه تروریستی داعش صدها کودک و حتی کودکان پنج ساله را در یک اردوگاه نظامی در شهر رقه سوریه برای جنگ آموزش می‌دهند.

حدود 350 کودک در اردوگاه داعش در رقه در حال آموزش هستند و گزارش هایی در این باره وجود دارد که دولت اسلامی عراق و شام در ماه های اخیر کودکان را کشته و یا در ملاء عام اعدام کرده است ، افراد را به صلیب می کشد و یا آنها را سنگسار می کند.

حتی اگر این کودکان نیز به خدمت داعش در نیایند، حضور آنها در چنین شرایط خشونت باری تربیت صحیحی را برایشان به همراه نخواهد داشت و ناخودآگاه چیزهایی را آموزش میبینند که هیچ 5 ساله در جهان حتی در خواب نیز آن را تجربه نخواهد کرد!

چیزی فراتر از مرگ:

ورود تروریسم به منطقه آسیا هدیه ایالات متحده آمریکا به خاورمیانه است که به بهانه ایجاد امنیت را به این منطقه باز کرده و روز خوش را تبدیل به خاطره کردند.

کشتار و تخریب بناهای کشورهای جنگ زده و تروریسم خیز ماننده سوریه در یک طرف موضو قرار دارد اما این کشورهای چیزی فراتر از مرگ را تجربه می کنند چراکه کودکان هر سرزمین که سرمایه آن هستند امروزه در عراق، سوریه، یمن.. بدون هیچ آینده ای تنها به ثانیه های نفس کشیدن بعد خود فکر می کنند که چگونه خواهد گذشت.

این کودکان چیزهایی را تجربه می کنند از جمله تجاوزهای جنسی، کشتار خانواده در جلو چشم، آوارگی و ... که چیزی فراتر از مرگ را برایشان رقم خواهد زد و امروز نیز علاوه بر این دردها، کودکانی متولد خواهند شد که از ابتدا با بحران رو به رو هستند و فاقد هویت و خست شده ایم از بس به دنبال مقصران آن شتیم و تحلیل کردیمچرا که مووعی واضح است اما این سوال را باید پرسید که چه زمانی دامن زدن به این دردها از سوی بانیان آن متوقف خواهد شد؟

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن