Back شما اینجا هستید: صفحه اصلی خبر شهر و شورا آمار صدور پروانه در شهر همدان ناامید کننده است

آمار صدور پروانه در شهر همدان ناامید کننده است

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: آمار صدور پروانه در شهر همدان ناامید کننده است و این در حالی است که دولت همه فضاها را باز کرده و مصوبه بسته ۱۹ بندی را ابلاغ کرده است تا هر شهری با توجه به شرایط خود اقدام کند.

به گزارش "همدان نیوز"، محمد آئینی امروز در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان همدان با این توضیح که این ستاد برای رفع محرومیت، تبعیض و مشکلات مردم در این حوزه است اظهار داشت: برخلاف آنچه گفته شد همه چیز گل و بلبل نیست، باید واقعی‌تر صحبت کنیم.

وی با انتقاد از نامگذاری نامناسب برای مناطق نیازمند به بازآفرینی از سوی مسئولان همدان افزود: چرا به ملحق جولان و شالبافان می‌گوییم فرسوده؟ چرا به منطقه‌ای مانند منوچهری می‌گوییم سکونتگاه غیر رسمی؟ چگونه است که در مواقع انتخابات اهالی این مناطق رسمی هستند و در باقی موارد نه!

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تا کی قرار است این مناطق غیر رسمی باشند گفت:  این عناوین چیست که برای این مناطق به کارمی برید؟‌این افتخار نیست البته این عناوین خاص همدان است و در شهرهای دیگر چنین عناوینی وجود ندارد چرا که  قانون برای اینگونه مناطق یک عنوان دارد و آن هم بافت فرسوده و ناکار آمد است.

آئینی با این توضیح که این مناطق به دلیل عدم توجه ما برنامه ریزان شهری، از قافله پیشرفت جا مانده اند و آن وقت ما برای آنها عناوین بدی ایجاد کرده ایم مطرح کرد: هیچ جای قانون اساسی مهاجرت را منع نکرده است، افراد چون دغدغه معیشت و آموزش و .. داشتند به شهرهای دیگر مهاجرت می‌کنند.

وی  با اشاره به اینکه این مسائل از درد معیشت و گرفتاری است و در همه کشورها وجود دارد ادامه داد: از استاندار میخواهم جلسات ستاد بازآفرینی شهری استان را به صورت مرتب و ماهانه برگزار کنند. البته بسیاری از مشکلاتی که گفته شد، در ستاد شهرستانها حل می‌شود و برخی مشکلات مثل مسئله بافت تاریخی نیز وجود دارد که در سطح کشور حل می‌شود.

معاون وزیر راه با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای قانونی ایجاد شده برای باز آفرینی شهری توسط مسئولان‌ عنوان کرد: بسته های تشویقی ابلاغ شده، برای همه مناطق است پس از آنها استفاده کنید.

آئینی با بیان اینکه وقتی می‌گوییم 80 هزار خانوار در  استان همدان در این مناطق ساکن هستند یعنی جان آنها در خطر است گفت: آمار صدور پروانه در شهر همدان ناامید کننده است و این در حالی است که دولت همه فضاها را باز کرده و مصوبه بسته 19 بندی را ابلاغ کرده تا هر شهری با توجه به شرایط خود اقدام کند.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های قانونی برای حل مشکل مردم ساکن در بافت تاریخی شهر با رعایت حفظ این بافت ادامه داد: ما برای ارزش های معماری و فرهنگی ارزش قائلیم اما اگر با جان انسان‌ها تزاحم یابد از آن می گذریم.

معاون وزیر راه با بیان اینکه قانون این اجازه را داده که برای هر محله، بسته تشویقی خاص او را بنویسید، افزود: چرا نسبت به مردم تا این حد سخت گیری می‌کنید؟ چرا همدان اینگونه نیست، باید جلسه ای خاص برای همدان شکل بگیرد چرا که ما باید مسیر را برای مردم هموار کنیم و این حق آنهاست.

آئینی با این توضیح  قانون در این حوزه بیش از 50 حق  دیده است و اوج آن برنامه هفتم توسعه است مطرح کرد:  رهبر معظم انقلاب نیز در این حوزه بیانات صریحی دارند و می‌گویند مصلحت نیست دولت ورود کند و باید کار به صور مختلف به بخش خصوصی واگذار شود.

وی با بیان اینکه ضمن حفظ بافت تاریخی می‌خواهیم این محدوده را زنده کنیم خطاب به مدیران افزود: از فضایی که فراهم شده برای احیای بافت تاریخی استفاده کنید، بافت فرسوده تهدید نیست بلکه فراتر از فرصت، راهکار است و این راهکار به تولید مسکن ختم می‌شود.

وی خطاب به شهرداران افزود: از شهرداران می‌خواهم از اجازه‌ای که قانون به آنها داده استفاده کرده و تا صد درصد، تخفیف پروانه بدهند و معادل آن را دولت بگیرند، کما اینکه طبق قانون به ازای هر پلاک فرسوده که تخریب می‌شود فرد می‌تواند به اندازه 10 واحد از تسهیلات نهضت ملی مسکن بهره مند شود‌.

آئینی ضمن قدردانی از شهرداران، خواستار ارزیابی عملکرد آنها توسط مدیر ارشد استان شد و بیان کرد: به جز جایزه ملی بم که برای تقدیر از فعالان این حوزه است، می‌خواهم  شهرداران به‌صورت ویژه ارزیابی شوند تا مورد تقدیر قرار گیرند.

وی با این توضیح که با کمترین هزینه می‌توان رضایت مردم را جلب کرد و در این بخش هیچ چیز مثل پیاده رو سازی و آسفالت‌ریزی تاثیرگذار نیست گفت: برای محلات همدان بسته‌های تشویقی جداگانه و خاص بنویسید، ما تکلیف قانونی داریم و باید سالانه  4 درصد بافت های فرسوده را کاهش دهیم از این رو قول می‌دهم به ازای هر خانه‌ای که مرمت و نوسازی کنید به ازای یک واحد در پروانه، یک تن قیر دهم.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن