شناسایی 77نقطه حادثه خیز در راههای استان
- توضیحات
- منتشر شده در چهارشنبه, 10 مهر 1392 09:08
- نوشته شده توسط خلیلی
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان از شناسایی 77 نقطه حادثه خیز در محورهای مواصلاتی استان خبر داد و گفت: برای اصلاح این نقاط حادثه خیر 30 میلیارد تومان اعتبار لازم است.
به گزارش خبرنگار "همدان نیوز"، غلامرضا سقندلی در بازدید از دفتر پایگاه خبری "همدان نیوز" با اشاره به کاهش تلفات جادهای در سال جاری بیان کرد: یک از دغدغههای اصلی اداره کل راه و شهر سازی استان همدان پایین آوردن میزان تلفات جاده ای است که در همین راستا بسیاری از محورهای مواصلاتی استان با تلاش کارکنان و ظرفیت های موجود اصلاح و ایمن شده است.
وی همچنین افزود: بر اساس آخرین آمار میزان تلفات جاده های برون شهری استان همدان در پنج ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد کاهش یافته است.
تعریض 60 نقطه حادثه خیز
سقندلی با بیان اینکه نقاط حادثه خیز با حضور نمایندگانی از سوی راه و شهر سازی، پلیس راه و پایانه ها و حمل و نقل جاده ای مشخص و شناسایی می شود، اظهار داشت: تا کنون 77 نقطه حادثه خیز در سطح استان شناسایی شده است و امسال نیز برای اولین بار در استان همدان با استفاده از ظرفیت و امکانات راه و شهرسازی 60 نقطه حادثه خیز زود بازده و کم هزینه تعریض و ایمن شدند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان درباره اصلاح نقطه حادثه خیز گردنه اسدآباد بیان کرد: در این رابطه تا کنون گزینه هایی همچون احداث آزاد راه کربلا و حذف گردنه با استفاده از احداث تونل مطرح شده است که احداث تونل در دست بررسی و مطالعه است و برای حذف این گردنه نیاز به احداث 3 کیلومتر تونل است.
سقندلی با اشاره به وضعیت مناسب فعلی گردنه اسدآباد خاطر نشان کرد: این مسیر گردنهای و کوهستانی در حال حاضر با تعریض پیچ های جاده و ایمن کردن قوس ها وضعیت مناسبی را دارد.
وی درباره استاندارد بودن راه های ارتباطی استان نیز گفت: دراستاندارد جهانی آزاد راه باید از نظر روشنایی و محصور بودن دارای امکانات لازم و فاقد تقاطع هم سطح باشد و همچنین عوارضی ورودی و خروجی مناسب و دقیقی داشته باشد.
هر کیلومتر آزادراه 4 میلیارد تومان هزینه دارد
سقندلی ادامه داد: هزینه ساخت آزاد راه برای هر کیلومتر در حدود 4 میلیارد تومان است و ما برای ساخت آزادراه ها از هزینه ها پیروی میکنیم و اگر برای ساخت آزاد راه ها اعتبارات لازم را در اختیار داشته باشیم، میزان ایمنی راه ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در کشورهای اروپایی 2 الی 6 درصد هزینه های احداث آزاد راه را برای حفظ ایمنی و نگهداری راه ها صرف میکنند، گفت: این مقدار در کشور ما دو تا شش دهم درصد است.
نقش موثر فرهنگ رانندگی در کاهش تلفات جاده ای
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان همچنین فرهنگ رانندگی و رعایت قوانین را در کاهش میزان تلفات جاده ای موثر دانست و افزود: در کنار استاندارد بودن راه ها، فرهنگ رانندگی عامل تاثیرگذاری بر تلفات جاده است.
سقندلی با اشاره اینکه اگر مبحث روشنایی در همه راه ها به شکل صحیح انجام شود، قطعا بر ایمنی جاده تاثیر خواهد داشت، گفت: 50 درصد آزادراهها باید از طریق بخش خصوصی تامین اعتبار شوند و در نهایت با اخذ عوارض هزینه های نگهداری آزادراه ها را تامین کنند.
عوارض آزادراه همدان- ساوه سودی برای سرمایه گذار نداشته است
وی در خصوص تعیین نرخ عوارض در آزادراهها گفت: تعیین نرخ عوارض آزادراه ها توسط شورای رقابت انجام می شود و برای آزادراه همدان- ساوه شورای رقابت مبلغ 19 هزار تومان عوارض را پیش بینی کرده است و این در حالی است که این مبلغ در حال حاضر برای هر خودروی سواری حدود 4 هزار تومان است.
سقندلی در ادامه گفت: رقم پایین عوارض آزادراه همدان- ساوه برای سرمایه گذار سودی به دنبال نداشته و به همین دلیل در حال حاضر ما به دنبال سرمایه گذار برای آزاد راه همدان- کرمانشاه هستیم و بخش خصوصی وارد کار نمی شود.
پیشرفت 32 درصدی آزادراه همدان- ساوه
وی درباره پروژه های مهم اداره کل راه و شهرسازی در استان نیز گفت: توسعه فرودگاه همدان و پروژه راه آهن تهران- همدان- سنندج و پروژه راه آهن اراک- ملایر- کرمانشاه و آزاد راه همدان- ساوه از مهمترین پروژه های اداره کل راه و شهر سازی استان همدان است.
سقندلی خاطر نشان کرد: طول پروژه آزاد راه همدان- ساوه 175 کیلومتر است که 75 کیلومتر این آزاد راه در محدوده استان همدان قرار دارد و یک لاین آن از سال 1387 زیر عبور رفته است و لاین دوم مربوط به سهم سرمایه گذاربخش خصوصی است و مجموعا 32 درصد از این آزادراه تکمیل شده است.
تاثیر کمبود اعتبارات و تحریم بر سرعت پروژه های راهسازی
وی علت کاهش سرعت پروژه آزاد راه همدان- ساوه را کمبود اعتبارات و تحریم ها برشمرد و گفت: امیدواریم در دولت یازدهم این موانع مرتفع شود و با تخصیص اعتبار لازم پروژه با سرعت بیشتر عملیاتی شود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان همچنین درباره مشکلات راه آهن اراک- ملایر- کرمانشاه نیز اظهار داشت: در این پروژه مشکل تامین ریل گذاری را داریم و به دلیل وارداتی بودن این ریل ها در حال حاضر پروژه با کندی انجام می شود و این پروزه نیازمند گشایش اعتبار ارزی است.
سال آینده سوت قطار در همدان شنیده می شود
سقندلی با بیان اینکه در راه آهن تهران- همدان- سنندج 90 درصد زیر سازی پروژه انجام شده است، گفت: 25 درصد از مسیر کل این پروژه به میزان 53 کیلومتر ریل گذاری شده است و با این احتساب تا رسیدن پروژه به ساوه مشکل تهیه ریل را نداریم.
وی افزود: امیدواریم با تمهیدات لازم و تامین تجهیزات صدای سوت قطار سال آینده در همدان شنیده شود و همچنین ساختمان راه آهن همدان با 32 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
22 هزار واحد مسکن مهر افتتاح و یا آماده بهره برداری
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان در خصوص وضعیت مسکن مهر در استان گفت: مجموعا در شهرهای استان همدان ساخت 39 هزار و 831 واحد مسکونی مهر تعریف شده است که از این تعداد 31 هزار و 48 واحد در شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت و 8 هزار و 783 واحد برای شهرهای زیر 25 هزار نفر در نظر گرفته شده است.
سقندلی افزود: در شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت 17 هزار و 738 واحد و در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت 4 هزار و 370 واحد مسکونی افتتاح و یا آماده بهره برداری است.
وی خاطر نشان کرد: از طریق بنیاد مسکن نیز 81 هزار و 63 واحد مسکن مهر روستایی به بانک عامل معرفی شده اند که از این تعداد 63 هزار واحد تکمیل شده است.
مسکن مهر قابل خرید و فروش نیست
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان در خصوص خرید و فروش مسکن مهر اظهار داشت: بنا بر قانون دارندگان مسکن مهر در هیچ شرایطی حق خرید و فروش مسکن مهر را ندارند و این کار غیر قانونی است اما این اتفاق به صورت قولنامهای انجام می شود.
سقندلی درباره مسکن مهر خبرنگاران نیز بیان کرد: در جلسه شورای مسکن استان مصوب شد که آموزگاران و خبرنگاران مجرد اگر ظرف سه ماه ازدواج کنند، می توانند از مسکن مهر استفاده کنند.
وی در خصوص وضعیت بافت فرسوده همدان نیز گفت: در این باره تاکنون اقدامات خوبی انجام شده است به طوری که محدوده جولان تبدیل به محله جدیدی شده است و سیمای این منطقه متحول شده است.
همسایگی با محل دفن زباله مشکل احداث شهر حورا
سقندلی درباره احداث شهر جدید حورا اظهار داشت: از نظر بحث جانمایی یک هزار و 200 هکتار از حریم شهر و شش هزار هکتار از محدوده شهر برای ساخت شهر جدید حورا مصوب شده است و این مهم در دست مطالعه و بررسی است.
وی مشکل احداث شهر جدید حورا را همسایگی با محل دفن زباله دانست و گفت: با توجه به این مشکل محدوده شهر جدید حورا باید به سمت کوه کشیده شود و یا اینکه شهرداری سیستم بازیافت زباله را راه اندازی کند.
قیمت بالای مسکن در همدان دلایل مختلفی دارد
سقندلی درباره دلیل قیمت بالای مسکن در همدان به نسبت با استان های همجوار بیان کرد: در نگاه اول این مهم قابل بحث و بررسی است که استان همدان در مقام قیاس از استان های همجوار در شرایط بهتری قرار دارد و به دلیل نزدیکی به پایتخت موقعیت خوبی را داراست.
وی افزود: یکی دیگر از دلایل بالا بودن قیمت مسکن در همدان نسبت تراکم جمعیتی در همدان است و دیگر اینکه شهر همدان از سمت جنوب که مورد توجه شهروندان است به کوه ختم می شود و در همدان تمایلی به توسعه ساخت و ساز در سمت شرق و غرب وجود ندارد.
سقندلی همچنین سرمایه گذاری در بخش مسکن را از دیگر عوامل گرانی مسکن در همدان عنوان کرد و گفت: نگاه اقتصادی به زمین و ساخت آپارتمان در همدان قابل توجه است و سرمایه داران به جای ساخت کارخانه و واحدهای تولیدی در بخش مسکن سرمایه گذاری می کنند.
وی در پایان درباره علت تغییر قیمت مسکن با اجرای پروژه مسکن مهر گفت: نفرات و گروه های هدف که برای مسکن مهر تعریف شده اند قدرت خرید مسکن را از ابتدا نداشتهاند و تاثیری بر روند قیمت بازار مسکن ندارند.